"באמת אנחנו הנשים הננו מברזל שאין אנו נופלות תחתינו או עושות שערוריות ומהפכות" ("הרהוריה של עקרת בית", האשה במדינה, 1950)
עם הקמתה הכריזה מדינת ישראל כי יתקיים בה שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור, בלי הבדל מין, אך מציאות חייהן של נשים במדינת ישראל הצעירה הייתה שונה בתכלית. מה היה להן לומר על כך?
הספר האשה מה אומרת? מביא עמדות ודעות של נשים ישראליות בעידן של הכרעות גדולות ומאבקי קיום בימי קטנות על מקומן ותפקידיהן כאזרחיות המדינה, בבית, במשפחה ובשוק העבודה. הספר מתבסס על מדורי הנשים בעיתונות ועיתונות הנשים ומברר מה אמרו נשים על חברות הכנסת ועל האשה היחידה בממשלה, על שירות בנות בצה"ל והדרת נשים, על תפקידן כאימהות בעת מלחמה ובמאבק לשלום, על עידוד הילודה וזכות האשה על גופה, על נטל עבודות הבית ואפליית נשים בשכר ובתעסוקה. בתוך כך מגלה הספר כתב עת פמיניסטי נשכח, שופך אור על סיפור אימוצה של תינוקת בת תימן וחושף פרשת מחאה של חניכה בקורס טיס של חיל האוויר שהודחה והושתקה. הספר משמיע קולות מן העבר המלמדים כיצד בימי ראשית המדינה, בין המטבח לחדר הילדים, גם נשים הכריעו; קהל הקוראות והקוראים עשוי למצוא בו הדהוד למציאות החיים בישראל של ימינו.
כתבות וראיונות נבחרים
עופר אדרת, הפנימו את גבולות המגדר, מוסף הארץ, שיחת פנים עם רותם שטרקמן הארץ The Marker, ציפי גון-גרוס ספרים רבותיי ספרים גלי צה"ל, דפנה ארד, בן-גוריון, לטיפולך לאשה
ביקורות נבחרות
פרופ' חנה קהת מחלוצות לאמהות: תולדות מעמד האישה מקום המדינה מקור ראשון, ציפי גון-גרוס טבלת המבקרים של מוסף הספרים הארץ, תקוה וינשטוק טור ביקורת על האשה מה אומרת חדשות בן עזר, אפרת מונשרי גורן האשה מה אומרת בבלוג הורים ותומים
לפרק הנשים של ראשית מדינת ישראל בעקבות הספר בפודקאסט היסטוריה גדולה, בקטנה